Samolepljive tapete za zidove

Samolepljive tapete

Samolepljive tapete predstavljaju materijal koji služi za oblaganje zidova. Veoma su zanimljive i pored toga što mogu biti jednobojne. One se proizvode i sa različitim detaljima i šarama koji će se uklopiti u svaki enterijer. Pomoću njih vaš prostor može dobiti potpuno nov i zanimljiv izgled.

Ranije su bile veoma popularne i mogle su se naći u gotovo svim domovima. Danas se sve više vraćaju u modu i sve više ljudi se odlučuje da svoj prostor obloži upravo njima. Proizvode se u raznim kvalitetnim materijalima koji mogu dugi niz godina stajati na vašem zidu. Osim što su kvalitetne, ove vrste tapeta su veoma lake za lepljenje.

Kao što i samo ime govori, ovu vrstu tapete možete zalepiti i sami. Ne treba više mazati lepak na tapet, već samo možete jednostavno premazati vaš zid. Na taj način se mnogo skraćuje proces lepljenja ali i i same pripreme. Uvek napominjemo da je najbolje da uz tapete kupite i lepak istog proizvođača. Samo na taj način možete biti sigurni da ste kupili pravi proizvod. Lepak je veoma bitan i uvek se pravi uz tapete proizvođača. Na taj način izbegavate da napravite bilo kakav propust i bićete sigurni da ste posao završili na pravi način.

Samolepljive tapete su veoma popularne

Ova vrsta tapeta je potpuno povratila svoj stari sjaj iz prošlog veka. Pojavom tapete još početkom dvadesetih godina prošlog veka nastala je prava euforija. One su bile jedan potpuno nov pravac za sređivanje, bojenje zidova i ukrašavanje enterijera.

U početku su to bile klasične papirne tapete koje su na sebi imale određenu print šaru. Nacrt šare se razlikovao po različitim oblicima, bojama ali i stilovima. Bitno je napomenuti da u to vreme nije bilo velikog izbora tapete i da samolepljive tapete tada nisu postojale.

Kada bi se ranije uklapale tapete bilo je bitno da se one lepe u svim prostorijama. Prosto je bilo neobično da se ostavi jedan zid ili čak i jedna cela soba. Modni trendovi koji su bili tada aktuelni su prosto bili veoma jednostavni. Nije se zahtevalo da soba bude u nekim posebnim tapetama, već samo da bude njima oblepljena.

Moramo napomenuti da su ranije tapete bile uvek šarene, sa motivima, prugama ili nekim drugim objektima. Na taj način su se dizajneri trudili da uvek stave na zid neki novi trend. U današnje vreme, tehnologija je veoma napredovala. Samolepljive tapete su postale realnost i danas su vam one dostupne u mnogo različitih modela i dezena.

Ukoliko ne možete da se odlučite za pravu kombinaciju, tu smo za vas. Naši dizajneri vam uvek mogu preporučiti puno različitih kombinacija za vaše zidove. Tapete postoje da bi ukrašavale vaše zidove i zbog toga smo i mi tu za vas. Kao što su se kroz istoriju menjali dezeni, tako je i danas. Dopustite nam zato da vam pokažemo najbolje za vaš enterijer.

Kako uklopiti tapete sa ostatkom prostorije

Tapete mogu doprineti tome da prostorija izgleda baš onako kako vi želite. Mogu osvežiti prostoriju, mogu je modernizovati i ulepšati. Međutim, vrlo je važno znati kako da uskladite tapete sa ostatkom prostorije u koju ih postavljate.

Ako to ne uradite može se postići potpuno suprotno. Može doći do toga da one pokvare i unište izgled prostorije. Zbog toga pri kupovini tapeta morate paziti na to da one budu iz iste serije. Njihove veličine, šare i nijanse boja mogu razlikovati, pa se to ne može uklopiti i automatski se kvari utisak.

Pored tehničkih stvari, veoma je važno samolepljive tapete uskladiti i sa ostatkom prostorije. Boja tapeta trebalo bi da bude skladna sa ostalim elementima. Takođe, ako u prostoriji ima dosta stvari i sitnica, ne preporučuju se tapete sa šarama, jer će delovati prenatrpano.

Za takve prostorije najbolje je kupiti jednobojne tapete u boji koja najviše odgovara enterijeru. Suprotno tome, ako je prostor uglavnom prazan bez mnogobrojnih detalja, vrlo lepo i svedeno može izgledati. Ako se postave tapete koje sadrže određene šare, onda je to jedan poseban izgled.

Tapete se ne moraju raditi samo u jednoj boji. Može na jednom zidu biti predstavljen dijapazon raznih boja, detalja, motiva i šara. Bitno je samo znati to lepo uskladiti i svi će biti oduševljeni vašim zidovima.

Najveći izbor tapeta se može naći u našim katalozima. Samolepljive tapete su svakako uvek poređane tako da ne možete pogrešiti prilikom odabira. Jednoboje tapete su uvek poređane sa šarenim i obrnuto. Na taj način možete dobiti kompletan uvid u sve kombinacije koje su vam na raspolaganju.

Kako prepoznati kvalitetne tapete

U današnje vreme postoji mnogo različitih proizvođača. Svako se trudi da na svoj način dođe do kupaca. Marketinška sredstva su tu da ubede kupca da je baš to pravi proizvod za njega. Međutim samolepljive tapete nisu kvalitetne u svakoj prodavnici. Mnogo toga zavisi i od zemlje proizvođača tapeta kao i vremenu poslovanja.

Za početak moramo napomenuti da je vodaća zemlja po izradi kvalitetnih tapeta u svetu Nemačka. Oni imaju najveći i najmoderniji izbor različitih kataloga koji se može naći u gotovo celom svetu. Njihov jednostavan ali i moderan ukus će vam uvek biti od koristi prilikom opremanja.

Kvalitetne tapete u današnje vreme se ne prave od papira, već od flisa. To je jedan poseban materijal koji se koristi kao zamena za običan papir. Flis je pravljen od pamučnih ostataka koji su pomešani sa sintetičkim materijalima. On je vrlo kvalitetan i tražen u današnje vreme u svetu tapeta.

Osim dodirom, kvalitetne samolepljive tapete se mogu videti i golim okom. Jednostavno kada se uzorak tapete okrene prema svetlu može se videti prava razlika. Ako je tapet kvalitetan, onda neće puno moći svetlosti da prođe kroz njega. Ako tapet nije kvalitetan, onda će se desiti da prolazi puno svetlosti kroz njega. Što su tapete gušće, znači da su kvalitetnije.

Kvalitetne tapete u današnje vreme moraju imati određenu debljinu. Ta debljina treba da iznosi bar dva milimetara kako bi znali da je u pitanju kvalitetan materijal. Takođe, kada se prođe pod rukom, materijal mora da bude takav da prst prosto utone u njega. Na taj način znaćete da se radi o kvalitetnom materijalu.

Kvalitetne tapete moraju da imaju deklaraciju

Deklaracija kod tapeta je veoma bitna stvar. Ona je dokaz da se radi o materijalu koji je prošao svaku inspekciju i koji je spreman za upotrebu. Na poleđini svakog uzorka tapeta mora da postoji utisnuta deklaracija.

Ukoliko deklaracija ne postoji, ne možete biti sigurni da kupujete pravu stvar. Neke od osnovnih stvari koje deklaracija su uglavnom nacrtane. Šifra je uvek ispisana i to određuje isključivo proizvođač. Na taj način prilikom kupovine uvek možete biti sigurni da ste dobili pravi materijal. Zatim dolaze na red oznake, kao što je oznaka za sunce. Ukoliko vidite tu oznaku znači da tapet koji kupujete ne može da izbledi.

Ukoliko vaš tapet ima oznaku za vodu, znači da je vodootporan. Uvek se može desiti da se neka časa vode prospe sa stola i bitno je znati da se tapeta ne mora menjati. Vodootporne flis tapete su za razliku od papirnih mnogo kvalitetnije. Uvek gledajte koji je materijal za tapete. Uglavnom svaki proizvođač napiše na poleđini uzorka, ali tapete su najbolje da budu od flisa.

Ovaj materijal za samolepljive tapete je najpopularniji. Način lepljenja tapeta je takođe uvek ispisan na poleđini uzorka. Neke tapete se mogu ručno lepiti, neke se moraju posebno lepiti i neke čak možete odlepiti pa zalepiti na drugo mesto. Ovaj način je veoma aktuelan u današnje vreme i jako je jednostavan. Tapete uvek moraju da imaju kvalitetan lepak. Na taj način bićete sigurni da ste kupili pravi komplet i da neće biti nikakvih problema.

Još jedna bitna stvar koja mora da piše na deklaraciji je zemlja porekla. Iako smo na početku teksta naznačili da je Nemačka najkvalitniji proizvođač tapete, ne znači da je jedini. Postoje mnoge zemlje koje danas imaju ove fabrike ali budite oprezni. Ne kupujte nikada jeftine materijale jer se može desiti da ćete morati da ih menjate.

Tapete u našim prodavnicama u Beogradu

Mi smo rešili da obradujemo sve one koji su želeli i planirali da svoje prostorije uskoro opreme tapetama. U našim prodavnicama će u najskorije vreme moći da nađu nove modele tapeta. Trudili smo se da ispratimo trendove, tako da će naše tapete biti unikatne i moderne.

Verujemo da će vam se dopasti i da ćete naći najbolje rešenje za vaš prostor. U ponudi će biti dosta modela i svako će moći da nađe nešto što mu odgovara. Ukoliko je vaša želja da vaš prostor oplemenite da on bude jedinstven, na pravom ste mestu.

Postoje razne samolepljive tapete koje možete pronaći. Međutim, uvek savetujemo da se dezeni pogledaju na licu mesta. Na taj način možete shvatiti šta se najbolje uklapa u vaš enterijer. Možda će vam se svideti neka nova ideja koju ćemo vam preporučiti. Zato prošetajte do nekog od naših prodajnih mesta i izaberite najbolje tapete za vaš prostor.

Uvek ćemo se potruditi da vam pokažemo nove kataloge iz naše kolekcije. Bilo da je reč o jednobojnim, šarenim ili prugastim modelima, trudićemo se da vam udovoljimo. Tapete su trend koji se menja na nekoliko godina i zbog toga se i trudimo da vam pokažemo uvek najbolje modele. Pratimo trendove tapeta i uzimamo kataloge za koje mislimo da će se savršeno uklopiti uz stambene ili poslovne prostore.

Na vama je da izbabere najbolje, a mi smo tu da ponudimo sve naše tapete iz kolekcije. Ako želite lep, sveden prostor koji izaziva divljenje ostalih, vi nam se obratite. Kontaktirajte nas ili posetite neku od naših prodavnica. Mi ćemo biti tu da vam pomognemo i pružimo najbolju moguću uslugu sa garancijom da se nećete pokajati.

Call Now Button