Kako tapetama ulepšati kancelarijski prostor

Kako tapetama ulepšati kancelarijski prostor

Kako tapetama ulepšati kancelarijski prostor je pravo pitanje za nas. U radnom okruženju svi obično provodimo dobar deo dana, pa je u skladu sa tim poželjno da prostor u kom smo bude prijatan, svetao i uredan, kako bi podstakao vedrinu i pozitivan duh, ali i poboljšao produktivnost i skladnu radnu atmosferu.

Pored prijatnog ambijenta, jako je važan i vizuelni utisak kojim se predstavljamo svojim poslovnim partnerima, pa je potpuno opravdana težnja da svoju kancelariju obogatimo detaljima koji će nas učiniti jedinstvenim i prepoznatljivim, ali ne treba zanemariti ni ugođaj koji želimo da stvorimo za svoje poslovne partnere.

Ukoliko želite da svoj kancelarijski prostor značajno izmenite i ulepšate, a da pritom nemate neka značajna ulaganja, tapete su odličan izbor.

Kako tapetama ulepšati kancelarijski prostor na pravi način?

Da biste došli do, za vas idealnog rešenja, najpre je potrebno da imate jasnu viziju novog uređenja kancelarije koje stvarate, ali i jasno definisan cilj koji time želite postići. Kako ne biste pogrešili, predočićemo vam par smernica koje bi trebalo da vam budu od koristi da sve detaljno isplanirate, a zatim i efektno realizujete.

Naime, tapete je neophodno prilagoditi već postojećem enterijeru kada su u pitanju boje, ali i stil nameštaja. A u zavisnosti od postojećih „nedostataka“ koji vam smetaju izabraćete vrstu tapeta koja će ih najbolje nadomestiti.

Ukoliko nema dovoljno svetlosti, biraćete neutralne boje sa malo sjaja jer stvaraju efekat osunčanog prostora, dok, recimo, motivi koji sadrže svetlije detalje „otvaraju“ prostoriju i čine je većom.

Kada smo kod veličine radnog prostora, na odabir dezena svakako će uticati i veličina površine koja će biti dekorisana tapetama. Za manje kancelarije preporuka je da to budu jedan ili najviše dva zida, a odličan izbor u tom slučaju su horizontalno postavljene pruge koje prostor naizgled čine širim.

Treba da znate i da velike šare ne odgovaraju malim prostorijama jer deluju napadno i stvaraju utisak prenatrpanosti, ali su zato jako pogodne u velikim kancelarijama gde pružaju topao i prijatan ugođaj. Budite sigurni da ćemo zajedno naći kako tapetama ulepšati kancelarijski prostor.

Odabir odgovarajuće boje

Stručnjaci portala D art Collection ukazali su nam na značaj boje koju ćete odabrati jer upravo to može drastično poboljšati izgled vaše kancelarije, ali i pokrenuti brojne pozitivne promene koje će doći kao posledica prijatnijeg i svežijeg radnog okruženja.

Uticaj boja koje nas uokružuju je veoma značajan i „pogađa“ i naše emocije, samopouzdanje, kreativnost, ali i sveopšte stanje organizma, pa zato izdvajamo nekoliko ključnih činjenica na koje bi trebalo da se osvrnete kada birate dominantnu boju radnog prostora.

  • Crvena i narandžasta podstiču energiju, produktivnost i kreativnost, ali i agresivnost, napetost i užurbanost, pa nisu uvek idealan odabir za kancelariju.
  • Zelena, plava i ljubičasta donose mirnu i staloženu atmosferu na radnom mestu i blagotvorno deluju na stanje duha.
  • Bela odaje utisak sterilnosti i nosi sa sobom negativne konotacije vezane za bolnicu, ali može biti sjajna podloga ukrašena detaljima druge boje. Ukoliko nije „samo bela“ pozitivno utiče na raspoloženje i jača optimizam.

Nadamo se da smo vam ovim pružili bar neke opšte smernice koji će vam biti od koristi i olakšati uređenje kancelarijskog prostora tapetama. Oslobodite se i smelo eksperimentišite bojama jer ćete uz pomoć njih biti produktivniji u poslu.

Najbolje tapete za vaš prostor

D art collection u svojoj ponudi ima veliki izbor tapeta renomiranih svetskih proizvođača. Raspolažemo širokim spektrom dezena i materijala koje možete odabrati u skladu sa vašim stilom i tako upotpuniti svoj radni ili stambeni prostor.

Pored bogatstva dezenima i vrstama tapeta moramo se osvrnuti i na njihov kvalitet koji se afirmisao kroz uspešnu saradnju sa brojnim firmama, ali i privatnim licima koja su nam ukazala svoje poverenje. Kako tapetama ulepšati kancelarijski prostor je veoma zanimljiva stvar za nas. Uvek ćemo se truditi da vam pomognemo oko pravo izbora boja i modela tapeta.

Call Now Button