Lepak za tapete – Kvalitetan lepak za tapete pravi veliku razliku

lepak za tapete

Lepak za tapete je veoma bitna stavka prilikom kupovine bilo koje vrste tapeta. Pošto su dekorativne tapete za zidove definitivno postale novi „must-have“ kada je u pitanju moderno uređenje kuće, stana ili poslovnog prostora. Korisno je znati kako da nam tapete što postojanije prijanjaju za zidne površine i što duže traju.

Lepak za tapete je jedan od najbitnijih faktora od kojih zavisi trajnost, ali i konačan izgled zalepljenih tapeta, a uputstva o izboru adekvatnog lepka su korisna i zato što lepljenje tapeta nije toliko komplikovan posao, pa se, pored angažovanja majstora, može obaviti i po principu „uradi sam“.

Najvažniji savet je da lepak za tapete treba da bude kvalitetan, pošto će takav lepak olakšati i sam postupak lepljenja i doprineti da dekorativna tapeta odlično „leži“ na zidovima prostorije.

Ali ne samo to – kvalitetan lepak za tapete je pre svega garancija da će dekoracija koju smo sa tako puno pažnje birali postojano i trajno ostati zalepljena na zidove i da nećemo posle kratkog vremena doživeti „iznenadne neprijatnosti“.

Brojni su primeri kako je zbog korišćenja nekvalitetnog lepka za tapete ubrzo došlo do njihovog odlepljivanja, stvaranja vazdušnih čepova i sličnih „anomalija“ koje nisu nimalo lep prizor na tek ukrašenom zidu.

Za razliku od prošlih decenija, u današnje vreme je ponuda kvalitetnih lepkova za tapete veoma raznovrsna i uz konsultaciju sa nekim ko poznaje tu tematiku, vrlo lako možete izabrati provereno pouzdan lepak.

Kako se koristi lepak za tapete

U zavisnosti od vrste tapeta, lepak se može nanositi na zidnu površinu ili na samu tapetu, a prednost kvalitetnijih lepkova je i što se eventualne slučajno nastale fleke od njih dosta lako uklanjaju ( neki sadrže i korisne fungicide koji sprečavaju pojavljivanje buđi ).

Dakle, da bi nam dekorativne tapete što duže trajale i da bi „savršeno“ prijanjale za zid, treba izabrati najkvalitetniji lepak i pridržavati se proizvođačkih uputstava za njegovo korišćenje. Jedna od tehnika koju mi preporučujemo je mazanje lepka na zid, a zatim lepljenje i centriranje tapeta. Lepak se može lepiti bilo kojom širom četkicom za farbanje ili mazanje površina. Napominjemo da je za sigurno i precizno lepljenje tapeta potrebno bar dvoje ljudi.

Možda zvuči paradoksalno, ali je velika istina da kupovina kvalitetnog lepka za tapete u stvari predstavlja uštedu za kućni budžet, pošto će nas poštedeti duplog troška ako bi se zbog lošeg lepka čitav postupak morao ponoviti.

Tapete se u današnje vreme prilikom kupovine dosta upoređuju sa dezenima nameštaja, a ukoliko želite da ih uporedite, pogledajte veliki izbor na našem novom veb sajtu za presvlačenje nameštaja.

Koliko traje lepak za tapete

Ukoliko nema nekih spoljašnjih uticaja, lepak za tapete može trajati i do 10 godina bez ikakvih problema. Poenta je samo da se kupi što kvalitetniji lepak, jer se na duže staze to svakako isplati. Jeftiniji lepak ne može toliko dugo držati tapete i problem može da nastane kada tapete krenu da spadaju usled dugogodišnjeg stajanja.

Savetujemo svaku mušteriju da kupuje tapete koje u sebi isključivo sadrže flis, kako bi na taj način bili sigurni da je tapeta kvalitetna i da uz kvalitetan lepak ne može biti greške i odlepljivanja.

Call Now Button