Tapete za dnevnu sobu

Tapete za dnevnu sobu

Dnevna soba je u svakom domu najvažnija prostorija, pošto članovi porodice sigurno najviše vremena u toku dana provedu upravo u njoj, ali i više od toga. Dnevni boravak je ogledalo naše kuće ili stana, pa ne čudi što prijatelje i drage goste najradije dočekujemo i provodimo vreme sa njima upravo u tom prostoru.

Tapete za dnevnu sobu su zbog toga pravi izbor kada želimo da u ovaj deo doma unesemo nešto novo i damo još više topline, kako bi oslikavao upravo ono što u stvari jesmo ili želimo da budemo. Osveženje izgleda dnevnog boravka tapetama pruža nam neograničene mogućnosti za kreativno eksperimentisanje, a zanimljive i maštovite ideje mogu uneti neverovatne transformacije u naš životni prostor.

Tapete za zid dnevne sobe možete birati u skladu sa nameštajem i aksesoarima koje već imate, a vrlo su pogodne i kada njima želimo posebno da istaknemo jedan deo prostorije ili da naglasimo “karakter” nekog njenog značajnog kutka. Izbor stilova i dezena zaista je beskrajno bogat, a samo od Vaših afiniteta zavisi da li ćete svoj omiljeni životni prostor “obući” u moderno ili tradicionalno, razigrano i šik ili pak, svedeno ruho.

Od umirujućih tonova i neutralnih, tzv. zemljanih boja, preko elegantnih i klasičnih kolor šema, pa sve do neobičnih ili “hrabrijih” varijanti – Vaš izbor tapeta za dnevnu sobu doneće joj notu uz koju se najbolje osećate dok se svakodnevno opuštate u njoj. Pored apstraktnih, monohromatskih, prugastih i sličnih dizajnerskih stilova, dosta su popularni i motivi iz prirode ( cvetni dezeni, botanički i animal printovi ili jednostavno foto tapeta sa nekim prelepim pejzažom ).

Interesantna dekorativna kombinacija je i dodavanje nijanse smelijeg izgleda nekom konvencionalnijem stilu tapeta u dnevnom boravku uz pomoć spretno izabranih bordura koje deluju nenametljivo, a unose potrebnu dozu živosti u prostoriju. Efektna i inspirativna dekoracija zidova dnevne sobe tapetama tu, za veliku većinu najvažniju prostoriju u stanu ili kući, može pretvoriti u originalan i prijatan ambijent u kojem će čitava porodica prosto uživati da boravi.